
Zupa neapolitańska z makaronem naszej produkcji poleca się do spróbowania
Składniki:
3 litry bulionu warzywnego
1 marchewka
1 por
1 cebula
pół selera
4 ziemniaki
2 serki topione ziołowe
10 dag sera żółtego
4 liście laurowe
6 ziaren ziela angielskiego
2 łyżki masła
2 łyżki posiekanego szczypiorku
szklanka makaronu muszelki Arc-Pol Makarony
sól
pieprz
ostra papryka
Marchewkę i selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora pokroić w pół talarki, cebulę w drobną kostkę. Warzywa zeszklić na maśle. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę, włożyć do bulionu, dodać podsmażone warzywa, ziele angielskie oraz liście laurowe. Po 20 minutach gotowania dodać serki topione i makaron. Gotować jeszcze 10 minut, doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Na końcu dodać starty żółty ser oraz koperek.
Smacznego!