Sałatka pomarańczowa z dynią i makaronem.

Zupa meksykańska z awokado przeniesie Was w kulinarną podróż do Ameryki Łacińskiej.
Smacznego!
Składniki:
200 g makaronu spaghetti „Arc-Pol Makarony”
1 mała puszka kukurydzy
2 marchewka
2 szalotki
dymka
500 g boczniaków
1/2 szt awokado
1 limonka
2 łyżeczki curry
1 łyżeczka kurkumy
szczypta papryki ostrej
szczypta papryki słodkiej
2 cm startego świeżego imbiru
4 łyżki oleju
4 ząbki czosnku
Cebulę kroimy w piórka.Czosnek siekamy. Boczniaki kroimy w paski. Wszystko podsmażamy na oleju. Dodajemy curry, kurkumę, paprykę ostrą, słodką oraz imbir. Podsmażamy kolejne 4 minuty. Marchewkę drobno ścieramy na tarce i wraz z kukurydzą dodajemy do warzyw. Zalewamy 600 ml wody. Gotujemy 6 minut. Dodajemy sok oraz skórkę z limonki . Pod koniec gotowania dodajemy makaron. Gotujemy do chwili, aż makaron będzie al dente.
Podajemy z awokado i dymką.
Related posts