Przepisy

Zupa meksykańska z awokado

Zupa meksykańska z awokado przeniesie Was w kulinarną podróż do Ameryki Łacińskiej. Smacznego! Składniki: 200 g makaronu spaghetti „Arc-Pol Makarony” 1 mała puszka kukurydzy 2 marchewka 2 szalotki dymka 500 g boczniaków 1/2 szt awokado 1 limonka 2 łyżeczki curry 1 łyżeczka kurkumy szczypta papryki ostrej szczypta papryki słodkiej 2 cm startego świeżego imbiru 4…

Więcej

Letnia zupa z kukurydzą i ravioli

  Skladniki: 200 g ravioli z mięsem „Arc-Pol Makarony” 1 pierś z kurczaka 3 łodygi selera naciowego 1 marchewka kilka liści pora 1 cebula 1 puszka kukurydzy papryczka chilli sól pieprz śmietana (opcjonalnie)   Przygotowanie: Pierś z kurczaka,pokrojoną marchewkę, pora, cebulę oraz papryczkę chilli gotujemy w 3 l wody przez ok. 40 minut.. Po tym…

Więcej

Zapiekanka makaronowa z owocami sezonowymi

Lato obfituje w wiele pysznych owoców,więc postanowiliśmy wykorzystać je do przygotowania zapiekanki makaronowej   Składniki: 200 g spaghetti „Arc-Pol Makarony” 200 g twarożku śmietankowego 40 g jogurtu naturalnego 20 g cukru waniliowego 1 łyżeczka masła 2 łyżki pestek słonecznika 4 garście ulubionych owoców sezonowych   Wykonanie: Makaron spaghetti „Arc-Pol” gotujemy al dente. Naczynie żaroodporne smarujemy…

Więcej

Spaghetti z aromatycznymi truskawkami

Makaron z serem i truskawkami to przepis na szybki,sycący obiad w upalne dni Składniki: 300 g makaronu spaghetti „Arc-Pol Makarony” 250 g twarogu półtłustego 2 łyżki jogurtu 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka cukru 300 g truskawek Wykonanie: Makaron spaghetti gotujemy al dente. Truskawki myjemy,usuwamy szpatułki i dokładnie miksujemy. Twaróg mieszamy z jogurtem,cukrem oraz cukrem waniliowym.…

Więcej

Owocowy chłodnik z makaronem

Na upały polecamy chłodnik z makaronem. Spróbujcie-nie pożałujecie! Składniki: 1 szklanka makaronu kółeczka „Arc-Pol Makarony” 250 g jagód 250 g truskawek (lub malin) 4 łyżki serka mascarpone 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka otartej skórki pomarańczowej sok z 1/2 cytryny 1 szklanka makaronu kółeczka Arc Pol jogurt naturalny Wykonanie:…

Więcej

Makaron zapiekany pod kołderką z kogla-mogla

A co powiecie na takie oto pyszne,szybkie do przyrządzenia danie? Makaron literki naszej produkcji z owocami,pod kołderką z kogla-mogla  Składniki: 4 garście makaronu literki „Arc-Pol Makarony” 1/2 szkl. borówek 1/2 szkl. malin 2 żółtka 2 łyżki cukru trzcinowego Wykonanie; Makaron literki gotujemy wg instrukcji na opakowaniu i studzimy. Żółtka ubijamy z cukrem na kogel-mogel. Do…

Więcej

Aromatyczna zupa tajska z krajanką 4.jajeczną

Wakacje za pasem,a więc przedstawiamy przepis,który przeniesie Państwa w egzotyczne klimaty. Zupa tajska   Składniki: 200 g krajanki 4.jajecznej „Arc-Pol Makarony” 3 posiekane ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego imbiru 3 łyżki czerwone pasty curry 1 garść posiekanej kolendry 2 łyżki oleju kokosowego 1 limonka 1 czerwona papryka 1 cebula 4 szklanki bulionu (np.wołowego) 400 ml…

Więcej

Zapiekanka z tortellini,łososiem i warzywami

Zapiekanka z łososiem, warzywami i tortellini to pyszna propozycja nie tylko na kolację   Składniki: 200 g kolorowego tortellini z mięsem „Arc-Pol Makarony” 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 4 suszone pomidory 2 płaty wędzonego łososia 1 puszka marchewki 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka masła 1 cebula 150 g żółtego…

Więcej

Sałatka z kółeczkami „Arc-Pol”,tuńczykiem i fasolką szparagową

Amatorzy fasolki szparagowej koniecznie muszą spróbować sałatki makaronowej z tuńczykiem, pomidorkami koktajlowymi  i fasolką szparagową. Przysłowiowe niebo w gębie Składniki: 150 g makaronu kółeczka „Arc-Pol Makarony” 150 g fasolki szparagowej 10 pomidorków koktajlowych 10 oliwek zielonych 3 garście roszponki 1 puszka tuńczyka Sos: 1/2 ząbku czosnku 1,5 łyżki octu winnego sól pieprz 4 łyżki oliwy…

Więcej

Aromatyczna zupa z fasolki szparagowej z krajanką 4-jajeczną

Zupa z fasolki szparagowej jest mało pracochłonna,smaczna,a co najważniejsze zdrowa, dzięki dużej ilości warzyw i ziół do niej użytych. Polecamy i życzymy smacznego! Składniki: 1 l bulionu warzywnego 20 dag fasolki szparagowej garść krajanki 4-jajecznej „Arc-Pol Makarony” 3 młode ziemniaki 2 marchewki sól pieprz gałązka lubczyku pietruszka koperek 1/4 szklanki śmietany Przygotowanie: Warzywa obieramy i…

Więcej