
Na upały polecamy chłodnik z makaronem.
Spróbujcie-nie pożałujecie!
Składniki:
1 szklanka makaronu kółeczka „Arc-Pol Makarony”
250 g jagód
250 g truskawek (lub malin)
4 łyżki serka mascarpone
2 łyżki cukru
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżeczki cukru waniliowego
1 łyżka otartej skórki pomarańczowej
sok z 1/2 cytryny
1 szklanka makaronu kółeczka Arc Pol
jogurt naturalny
Wykonanie:
Kółeczka „Arc-Pol Makarony” gotujemy al dente.
2 łyżki sera mascarpone, jagody, 2 łyżki cukru, pół łyżeczki cynamonu, 1 łyżeczkę cukru waniliowego oraz skórkę pomarańczową miksujemy na gładką masę.
Truskawki z pozostałym serkiem mascarpone, sokiem z cytryny, cynamonem, cukrem waniliowym oraz jogurtem waniliowym miksujemy w drugim pojemniku na gładką konsystencję.
Na talerz przelewamy część chłodnika truskawkowego i część jagodowego.
Podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem.
Życzymy smacznego