Makarony bezglutenowe o podwyższonej wartości żywieniowej i zdrowotnej
Firma „ARC-POL Makarony” wprowadziła do swojego asortymentu makarony bezglutenowe o podwyższonej wartości żywieniowej i zdrowotnej.
Są to makarony na bazie mąki kukurydzianej, amarantusowej i mąki z makucha lnianego. Dodatkami wzbogacającymi są mąki z ciecierzycy, gryki i mąki z jagły. Ich szczególne zalety to: wysoka zawartość błonnika i wartościowych kwasów tłuszczowych, są źródłem zdrowego białka o wysokiej jakości, węglowodanów złożonych oraz składników mineralnych i witamin.
Makarony bezglutenowe są dobrą alternatywą dla makaronów pszennych, po którą chętnie sięgają nie tylko osoby na diecie bezglutenowej. Makarony niezawierające glutenu urozmaicą bowiem każdą dietę. Zachęcają do eksperymentowania w kuchni i pozwalają odkryć nowe smaki. Dodatkowo ich atutem jest to, że są lekkostrawne, a przyrządza się je w łatwy i szybki sposób.
Makarony są objęte ochroną patentową.